POČETAK KRUZING SEZONE U grušku luku jutros je uplovio prvi MSC! (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NIkša Klečak, Ivona Butjer Mratinović
Kruzer MSC Orchestra jutros je u 6:30 sati uplovio u grušku luku. 

Prvi je to kruzer koji je uplovio u luku nakon pauze zbog pandemije Covida-19 koja je trajala više od godinu dana. 

„Vrijedi spomenuti i to kako je nemoguće bukirati cjelokupni kapacitet broda s obzirom na to kako jedan dio mora biti oslobođen i imati ventilacijski sustav u slučaju pojave zaraze na brodu. Taj dio predstavlja svojevrsnu 'karantenu' u koju bi se izdvojili gosti u slučaju zaraze Covidom-19,“ objašnjava ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo koji posebno naglašava važnost ovog uplovljavanja. 

„Veselimo se ponovnom dolasku brodova na kružnim putovanjima u našu luku. Prvi je bio La Belle de l'Adriatique koji u našoj luci obavlja home port, dakle u Dubrovniku se putnici ukrcavaju na brod i kreću na krstarenje. Home port je važan segment koji namjeravamo i dalje razvijati,“ ističe Pezo. 

No, bez obzira na sve navedeno, Pezo ističe kako se nastavlja razvijati i koncept Respect the City prema kojemu u povijesnoj jezgri ne bi trebalo biti više od četiri tisuće posjetitelja istovremeno, a od 2022. godine inzistira se i na brodovima koji će u luci boraviti dulje od osam sati. Također, u budućnosti će se svakako testirati i prijevoz putnika shuttle autobusima iz luke u Grad. 

Orchestra nije jedini MSC-jev brod koji će posjetiti Dubrovnik, s obzirom na to kako je za 14. lipnja planiran dolazak MSC Splendide. 

Popularni Članci