test

Počela gradnja velikog migrantskog centra kod Karlovca, doznalo se i kad stižu prvi migranti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pobuna mještana u Karlovačkoj županiji koji ne žele migrantski hotspot nije uspjela. Jutros su počeli radovi u napuštenoj vojarni kroz koju će prolaziti 500 ljudi na dan. Ekipa RTL-a Danas snimila je prve bagere i doznala kada stižu prvi migranti

Bez da su stanovnici i načelnik općine Krnjak znali, počeli su radovi na gradnji migrantskog hotspota u Donjem Dolu u Karlovačkoj županiji. Mještani su prosvjedovali i pisali peticiju. Nadležni ih nisu čuli, a prvi migranti, kako doznaje RTL, stižu već idući mjesec.

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, u razgovoru za RTL umiruje mještane Krnjaka. Ovo je, kaže, privremeno rješenje.

„Hrvatska je dosad uspjela kontrolirati migrante. I nije nikad pristala postati hotspot za migrante. Mi u svom načinu upravljanja smo dosad to uspjeli i uspjet ćemo ubuduće“, zaključuje.

Inače, rast broja ilegalnih migranata u odnosu na prošlu godinu je 160 posto. Da bi se stvorio bolji dojam sigurnosti u Karlovačkoj županiji, država je odlučila obnoviti vojarnu. Kroz nju bi svakoga dana prošlo do 500 migranata.

Radove na gradnji novog migrantskog centra pogledajte OVDJE.

Popularni Članci