Plenković o sušnoj sezoni: Piloti su napravili herojski posao tijekom cijelog ljeta, nabavit ćemo još dva kanadera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Premijer Andrej Plenković bio je danas misi u povodu blagdana Velike Gospe koju je u Svetištu Majke Božje Trsatske predvodio fra Milan Krišto, provincijal franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda.

Uz predsjednika Vlade bio je i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Nakon održane mise, premijer je dao izjave za medije.

- Krasno je biti danas na Trsatu, čestitam svima blagdan Velike Gospe. Drago mi je vidjeti ovoliko vjernika i hodočasnika, drago mi je da sam ponovno ovdje - kazao je na početku, prenosi Večernji list. 

Dotaknuo se sezone požara koja je u jeku. 

- Ovo je bila jako teška sezona, ove godine je bilo oko 7.000 požara. Piloti su napravili herojski posao tijekom cijelog ljeta, mislim da se napravilo tu jako puno. Treba utvrditi jesu li ti požari slučajno nastali ili je bilo i podmetnutih požara. Zahvaljujem svima koji su pomagali. Mi smo u procesu nabave još dva kanadera. Njih ima 150-ak u svijetu, naših je šest. Mi smo sve naše požare rješavali. Možda će biti i koji kišni dan koji će malo olakšati sve - kazao je. 

Dotaknuo se i slučaja dva zaposlenika koji su dali otkaz u Zrakoplovno tehničkom centru nakon što je otkriveno da su radili u fušu u Austriji za vrijeme bolovanja. 

- Ti koji su radili, a bili na bolovanju, sigurno neće nastaviti raditi tamo. Kada se završi sezona, onda ćemo napraviti rezime. Tu je bilo previše kašnjenja u ZTC-u. Ako imamo ovakvo sušnu godinu, onda je stavljanje svih zrakoplova s remonta u funkciju sigurno prioritet. Odgovornost predsjednika Uprave je velika. Dobro je što je pet kanadera na raspolaganju i četiri air tractora - dodao je, piše Večernji list.

Popularni Članci