Plenković najavio mjere potpore za gospodarstvo nakon svibnja, ali ne za sve sektore

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak da će Vlada i nakon svibnja nastojati "kalibrirati" mjere i pružati potporu onim sektorima koji će očigledno biti u težim okolnostima, prije svega turizmu i prometu, a djelomično i ugostiteljstvu. 

Kako je izjavio odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, nakon travnja i svibnja vodit će se računa i gledati, s obzirom na otpuštanje restriktivnih mjera gotovo u cijelosti, koji su to sektori čije je poslovanje bitno drugačije nego primjerice u istom mjesecu lani pa će se onda "kalibrirano" njima nastojati davati potpora.

"Nastojat ćemo kalibrirati mjere samo za one sektore koji će očigledno biti u težim okolnostima, a njih ima nekoliko, prije svega se odnose na turizam, djelomično na ugostiteljstvo i naravno na promet", istaknuo je Plenković.

Na novinarski upit može li Vlada davati takva obećanja jer je tehnička Vlada, premijer odgovara kako nema pojma "tehnička Vlada". "To je jedan žargon, to ne postoji.

Neka netko nađe propis gdje postoji tehnička Vlada, volio bih to vidjeti (...) Vlada ima jasno propisane ovlasti što može raditi kada se raspišu izbori, mi funkcioniramo sasvim normalno kao što su funkcionirale i prethodne vlade", rekao je donosi Jutarnji list.

Popularni Članci