'

OTP banka i ove godine stipendira učenike i studente slabijeg imovinskog stanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
OTP banka objavila je da u okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" i ove godine stipendira učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. U protekle tri godine banka je za ovaj program izdvojila više od dva milijuna kuna.

U akademskoj godini 2012./2013. OTP banka će s 568.600 kuna pomoći 71 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja Istarske županije, Grada Zadra, Grada Benkovca, Grada Gline te općina Župa dubrovačka i Nuštar. Projekt stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, odnosno banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja u ovoj akademskoj godini.

Stipendije se dodjeljuju putem natječaja, a kriteriji su materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

Broj studenata nije konačan, jer se još očekuju rezultati natječaja Sveučilišta u Zadru. U ovoj akademskoj godini suradnja je prvi put dogovorena sa Sveučilištem u Zadru, kojem je banka donirala iznos od 70.000 kuna za stipendiranje njihovih studenata slabijeg imovinskog stanja.

U suradnji s Istarskom županijom OTP banka je donirala sredstva za stipendiranje 14 studenata slabijeg imovinskog stanja na području ove županije u vrijednosti 154.000 kuna. U suradnji s Gradom Zadrom banka je dodijelila 16 stipendija u vrijednosti 100.000 kuna studentima s područja Grada Zadra. Za stipendiranje 11 učenika i studenata s područja Grada Benkovca banka je izdvojila 48.600 kuna, a za stipendiranje pet studenata s područja Grada Gline izdvojeno je 48.000 kuna. U suradnji s Općinom Župa dubrovačka banka je dodijelila 15 učeničkih i studentskih stipendija vrijednosti 100.000 kuna, a u suradnji s Općinom Nuštar iznos od 48.000 kuna za stipendiranje deset učenika i studenata.

 

Popularni Članci