OSTALI BEZ KRSTARENJA I MISE Nakon pisanja Indexa otkazan put ravnatelja u New York

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jutros u 10.24 sati na web stranici Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja objavljeno je da se otkazuje putovanje u New York.

"Obavještavaju se svi članovi UHSR-a da se otkazuje studijsko putovanje u New York u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja", stoji u objavi, piše Index.

Index je poslao službeni upit Udruzi o razlozima otkaza putovanja. Čim dobije odgovor, piše Index, objavit će ga.

Misa, shopping, krstarenje...

Podsjetimo, Index Istrage su otkrile da je Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje na koje kreću ovog tjedna, 13. veljače, i vraćaju se 19. veljače, te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima...

ako se formalno radi o "stručnom usavršavanju", to se svelo na petosatni posjet jednoj školi u New Yorku. Ostalo vrijeme ravnatelji će provesti uživajući u čarima New Yorka, grada koji mnogi smatraju prijestolnicom svijeta.

Sedmodnevno putovanje u New York košta oko 13.000 kuna po glavi, a ako ravnatelji žele boraviti u jednokrevetnim sobama, onda se penje na oko 18.000 kuna po osobi. U to su uključene aviokarte i 5 noćenja s doručkom u hotelu.

Na pitanje tko im to plaća, predsjednica Udruge Suzana Hitrec za Index Istrage je rekla da nema podatke o tome, međutim Index Istrage su iz razgovora s ravnateljima doznale da se to financira od novca škole, a škole, naravno, financiraju građani koji pune proračun. Zanimljivo je i da su neki od ravnatelja koji putuju u New York potvrdili Indexu da će za "stručno usavršavanje" u New Yorku uzeti i dnevnice.

Tko sve putuje u New York?

Prema dokumentu kojim Index Istrage raspolažu, vidljivo je da na putovanje u New York odlazi 29 osoba. Za dvoje smo ustanovili da rade u privatnim tvrtkama, a za četiri osobe zasad nismo doznali tko su. Što se tiče ostalih, u New York putuje 15 ravnatelja srednjih škola.

To su: Brankica Žugaj (ravnateljica Gimnazije Velika Gorica), Suzana Hitrec (ravnateljica Upravne škole Zagreb), Božidar Dujmić (ravnatelj Gimnazije Sisak), Davor Malović (ravnatelj Tehničke škole Sisak), Mirjana Grabar-Kruljac (ravnateljica Medicinske škole u Varaždinu), Vesna Vlašić (ravnateljica Gimnazije Požega), Drago Bagić (ravnatelj II. gimnazije Zagreb), Sanjica Sara Radetić (ravnateljica Umjetničke škole Poreč), Zdenka Merčep (ravnateljica Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora), Mirela Buchberger Karlo (ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić), Ksenija Beljan (ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Opatija), Katarina Tolja (ravnateljica Gimnazije Dubrovnik), Ankica Kovač (ravnateljica V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita), Ivana Vojnović (ravnateljica Industrijske škole u Splitu) i Davor Kulić (ravnatelj Obrtničke škole Split).

Osim ravnatelja srednjih škola, u New York putuju i ravnateljice učeničkih domova: Ljiljana Kencel (ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Rijeka), Ljubica Banović (ravnateljica Učeničkog doma Marija Jambrišak Zagreb), Zdravka Puljiz (ravnateljica Učeničkog doma Maksimir Zagreb) i Nataša Tomić (ravnateljica Učeničkog doma Lovran).

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci