Odgođena deložacija obitelji Frlan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.057info.hr
Od ranog jutra trajala je drama u zagrebačkom naselju Rudeš gdje je u 10 sati trebala biti obavljena deložacija osmeročlane obitelji Frlan, no ona je odgođena zbog lošeg zdravstevnog stanja dvoje ukućana.

„Ljudi pomozite, Ostojiću srami se, Josipoviću javi se. Ovo je nepravda“, samo su neki od uzvika koji su se mogli čuti od aktivista i ostalih građana koji su došli dati podršku obitelji Frlan.

Drama je počela već u šest ujutro dolaskom policije i interventne jedinice. Došlo je čak i do sukoba u kojem je deblji kraj izvukao Ivan Pernar koji je zajedno s drugim aktivistima napravio živi zid. Policija je opkolila cijelu ulicu, nije dopustila stanarima da dođu do svojih kuća, a vani je ostao čak i jedan član obitelji Frlan, kojeg policija nije htjela pustiti do obitelji.

Baka obitelji Frlan u jednom trenutku je od šoka pala u nesvjest pa je morala intervenirati i hitna pomoć. Došao je i sudski ovršitelj, no aktivisti mu nisu dali da uđe u kuću.

Cijela priča kulminirala je nešto prije podneva kada su ispred kuće Frlanovih, u ograđeni dio ulice, stigle četiri marice i vozilo hitne pomoći. Sve je završilo odgodom deložacije i to zbog lošeg zdravstvenog stanja dvoje ukućana, od kojih je jedan bio u predinfarktnom stanju.

Za sada nije poznato kada će se izvršiti deložacija ove osmeročlane obitelji.

Media servis

Popularni Članci