'

Nisam rekao da je Domovinski rat građanski rat, izrezali su mi izjavu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Novi list
Odbor za hrvatske branitelje zagrebačkog HDZ-a zatražio je danas neopozivu ostavku premijera Zorana Milanovića, zbog izjave kako se u Hrvatskoj vodio građanski rat, a koju su okarakterizirali kao neprimjerenu i skandaloznu.

Milanović je jučer, komentirajući izjavu predsjednice HSP AS-a Ruže Tomašić da je "Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti", među ostalim kazao, prema prilogu objavljenom u Dnevniku Nove TV, "Hrvatska nije Danska i Finska, u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a svi ostali su gosti, međutim, ta Finska nije imala građanski rat nikada", prenosi portal Jutarnjeg lista.

Takvu premijerovu izjavu predsjednik Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-a Zoran Piličić nazvao je "teškom uvredom za sve hrvatske branitelje, sve domoljube, Hrvate i Hrvatice i građane RH koji vole i cijene svoju državu".

Premijerovu izjavu nazvao je skandaloznom i zatražio njegovu neopozivu ostavku na premijersku dužnost, obrazlažući da "čovjek koji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nije zaslužio da bude na čelu hrvatske vlade".

Na opasku novinara da je premijer jučer kazao i da je na Hrvatsku izvršena agresija, Piličić je rekao da je "ono što je rečeno na prvu ruku prisutno u glavi" te zatražio da se premijer javno očituje o tome što se početkom 90-ih dogodilo u Hrvatskoj - građanski rat ili teška i krvava agresija.

Milanović je danas ustvrdio da njegova izjava na Novoj TV nije bila cjelovito emitirana, da je rezana, pa nedostaje nastavak u kome govori da je u Hrvatskoj postojao razorni rat i agresija.

 

Izvor: jutarnji.hr

Popularni Članci