'

„Nema sukoba sa SDP-om zbog smanjenja minusa“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: vlada.hr
Središnji odbor HNS-a raspravlja o pripremama za lokalne izbore, one za EU parlament te za nadolazeći sabor stranke. Novinare je zanimalo kakvi su odnosi u koaliciji, s obzirom na neslaganje HNS-ovaca s najavom ministra financija Slavka Linića o rezanju minusa na tekućim računima.

Nema nikakvih sukoba. Normalno je da povremeno dođe do razilaženja u stavovima, ponovila je potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"A da ćemo imati svoju glavu i svoje mišljenje kao što i imamo, normalnog i inteligentnog koalicijskog partnera koji ima svoju glavu i svoje mišljenje, da ćemo o tome uvijek može razgovarati, to je sigurno", poručuje Pusić.

No nije sigurno što je povod odlasku Dragan Kovačevića s mjesta čelnog čovjeka JANAF-a, koji je javno izrekao kritiku ministru Liniću rekavši da bi trebao više čitati ekonomsku literaturu. Pusić o tome ništa ne zna, no Kovačević kaže da je besmisleno povezivati njegovu izjavu kao ekonomskog analitičara sa službenim stavom stranke. Smatra da nije pretjerao s kritikom.

"Sam na sebe sam ljut što malo čitam", poručuje Kovačević.

I za Vesnu Pusić ta tema nije među prioritetima.

"Ne vidim da je to od takve važnosti niti ima uopće dimenzije što znači koordinirani nastup da čovjek kaže neko svoje mišljenje", poručila je Pusić.

Media servis

Popularni Članci