NEKADAŠNJI DUBROVAČKI BISKUP Puljić se baš i ne drži mjera, a kaže i da se u medijima previše širi panika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HKLD
Zadarski nadbiskup Želimir Puljić i liječnici iz Hrvatskog katoličkog liječničkog društva sastali su se u četvrtak 22. listopada u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru.

Uoči domjenka održana je misa, a o svemu su izvijestili na svojim stranicama. Na objavljenim fotografijama jasno se vidi kako se nitko nije pridržavao epidemioloških mjera i preporuka. Nisu nosili maske u zatvorenom, nisu održavali dovoljan razmak i rukovali su se s nadbiskupom Puljićem. 

"Želio bih izraziti veliku zahvalnost liječnicima u Zadru i diljem Hrvatske koji su u ovom teškom vremenu pandemije zaista podnijeli veliki teret odgovornosti i vode brigu o ljudima, kako se sačuvati od zaraze i izliječiti oboljele, vratiti ih što prije u stanje normalnosti. To što liječnici čine zaista je dobro djelo, to je djelo milosrđa", rekao je tada Puljić. 

Istaknuo je i da se u medijima previše širi panika. 

"Rekao bih da se i medijski previše širi panika. Uz ozbiljnost trenutka, potrebu opreznosti i zaštite sredstvima koje Stožer propisuje, uz to bih očekivao i ohrabrenja. Ne bojte se. Bilo je i težih trenutaka. Mi smo i rat preživjeli. Imajući u vidu starije, slabije, uplašene, trebalo bi manje širiti panike, a više ovoga poticati. U tom kontekstu i ja nastojim reći ne bojte se, ohrabrite se, prevencijom i molitvom. Jedno i drugo ide zajedno. Ovo je prigoda da se vratimo sebi, da razmišljamo o važnosti života ali i vječnoga života koji nas čeka nakon ovoga života", rekao je Puljić.

Istaknuo je da učvršćenju mira duše pomažu molitva, otvorenost prema nebu i altruizam

Popularni Članci