'

Nakon trećeg izostanka, USKOK odustao od zaštićenog svjedoka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.novilist.hr
Zaštićeni svjedok pod pseudonimom Krešo ponovno se danas nije pojavio na suđenju Siniši Svilanu, bivšem direktoru programa Nove TV kojeg USKOK tereti da je primio 262 tisuće eura mita kako bi Nova TV prikazivala emisije tvrtke Core Media, piše Jutarnji list.

„Nismo uspjeli s njim stupiti u kontakt pa zbog ekonomičnosti odustajemo od njegovog saslušanja“, rekla je na raspravi zamjenica ravnatelja USKOK-a Ivana Špehar Janković.

Nakon što je USKOK odustao od saslušanja Kreše, obrana je odustala od niza svojih svjedoka od kojih su neki trebali 'pobiti' iskaz zaštićenog svjedoka.

Tako je Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković najavio sudu da obrana odustaje od ispitivanja Silvane Mustapić, Tomislava Jelinčića, Vanje Sutlića, Marije Nemčić, Ante Markova, Denisa Kuljiša, Miroslava Lilića, Ivane Pezo, Ksenije Kardum, Nikole Krvavice, Ivane Petrović i Dijane Tušek.

Na sljedećoj raspravi koja je zakazana za 12. ožujka trebao bi biti saslušan Mario Cikač, bivši poslovni partner Vladimira Šelebaja te Zrinka Jankov, Nina Mikola, Mirena Stijači i Melita Palčić, djelatnici koji su radili na emsijama 'U sridu'.

Sa saslušanjem ovih svjedoka de facto bi bio dovršen dokazni postupak na suđenju Svilanu, nakon čega bi optuženi Svilan trebao iznijeti svoju obranu.

Izvor: Jutarnji list 

Popularni Članci