'

Nakon HSLS-a i HSP-a, HSP Ruže Tomašić upao u klopku HDZ-a i detroniziran od strane vlastitih članova

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Nije bitno ima li nas 700, 500 ili 300, već da se mi ne slažemo s ovakvom politikom stranke. HSP AS nije za ujedinjenje pravaša, nego su spremni prodati cijelu stranku za nekoliko fotelja."

"U stranci vlada staljinistički stil. Svi oni koji su bili protiv bezuvjetne koalicije s HDZ-om, marginalizirani su i isključeni. Ovakvim načinom rada HSP AS-om upravlja Tomislav Karamarko. Besmisleno je sudjelovati u prevari hrvatskog naroda", zaključio je Popović.

"Nezadovoljstvo je tinjalo već neko vrijeme, a nema sumnje da je odluka predsjedništva na svoj način doprinijela našoj odluci", pojasnio je Popović za Index. Zasad se ne zna gdje će bivši Ružini članovi. Većina ih je iz HSP-a, a tamo situacija nije baš najdivnija. Protiv su HDZ-a, koji okuplja desni blok. Popović tvrdi da su mnoge desne opcije zainteresirane za njih. Tko točno, nisu htjeli otkriti.

Ruža Tomašić od iznenađenja parlamentarnih izbora, pa do statusa tragičara

Na proteklim parlamentarnim izborima Ruža Tomašić i HSP AS su ostvarili mandat s juga Hrvatske te je tako jedini pravaš koji sjedi u Saboru. Splet sukoba među pravašima je trasirao više političkih stranaka s pravaškim predznakom, a posebno nakon raznoraznih tajnih koalicija s Ivom Sanaderom, naravno ne sada, nego kada je isti bio premijer naše zemlje.

Do danas, unatoč brojnim inicijativama, nije došlo do ujedinjenja zaraćenih strana, a kad će, ne zna se. Jedino se zna da im D'Hondt ne ide u prilog.

Izvor: Index / DD

Popularni Članci