NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU Fascinantan život Dubrovčanina koji je rođen u barci kod Lokruma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Frane Selak ima 91 godinu i bio je profesor glazbenog u Dubrovniku, a njegov život je fascinantan.

Preživio je nesreću vlaka kada je poginulo 17 ljudi. Ispao je iz aviona sa 600 metara nadmorske visine i pao u plašt sijena, a tom prilikom je živote izgubilo 19 ljudi. Preživio je autobusnu nesreću u kojoj su stradala 4 čovjeka. Dok je vozio svoj automobil udario ga je kamion, ali je uspješno izbjegao eksploziju svog vozila jer ga je na vrijeme napustio. Poslije svih nezgoda koje su mu se dogodile odigrao je LOTO listić i osvojio 7 milijuna kuna. Sve to piše na Facebook stranici Jeste li znali.

Jutarnji list piše kako je Frane rođen u barci. Točnije, u očevoj ribarskoj barci koja se nalazila na moru između Dubrovnika i otočića Lokrum. Kako je majka Slavica bila u sedmome mjesecu trudnoće, krenula je barkom s Franinim ocem Martinom u ribolov prema Lokrumu. Uhvatili su je trudovi i uz suprugovu pomoć rodio se Frane. Otac je ribarskim nožem prerezao pupkovinu i bebu okupao u moru.

Frane preživljava i drugu veliku nezgodu. Bio je jedan od putnika u vlaku Sarajevo - Dubrovnik. Vozio se u nekada popularnom “Ćiri“ s jednom bakicom u kupeu kada je golema stijena zbog nevremena pala na tračnice i vlak je iskočio iz šina u hladnu Neretvu. Voda je počela ulaziti u vagone.

Popularni Članci