Milanović uputio pismo Papi Benediktu XVI

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je pismo Papi Benediktu XVI. u povodu skorašnjeg završetka papinske službe te mu čestitao na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu.

U pismu poslanom na adresu Pape Benedikta XVI, premijer Zoran Milanović čestita mu na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu.

'Sveti Oče, u povodu skorašnjeg završetka papinske službe, osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije i najljepše čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu, obilježenom odanošću, dostojanstvom, dugoročnom vizijom, a osobito hrabrošću i poniznošću', navodi premijer Zoran Milanović u pismu.

Zahvaljuje Papi Benediktu XVI. što ga je srdačno primio u listopadu 2012. godine 'prigodom prvog službenog posjeta Vatikanu koji se podudarao s dvadesetom obljetnicom uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Hrvatske'.

'U tom pogledu, uvjeren sam da će Vlada RH, koja je privržena čvrstim bilateralnim odnosima sa Svetom Stolicom, nastaviti raditi s nasljednikom Vaše Svetosti na Petrovom prijestolju i najbližim suradnicima, u duhu dijaloga, otvorenosti i međusobnog uvažavanja', stoji u pismu.

Premijer Zoran Milanović zaželio je u svoje osobne ime kao i u ime Vlade i hrvatskog naroda sve najbolje Benediktu XVI. u nastavku duhovnog života.

'Izvolite primiti, Sveti Oče, izraze moga osobitog poštovanja', zaključuje pismo premijer.

Media servis

Popularni Članci