KUJUNDŽIĆ: Medijsku kuću koja je dala Šešelju da govori treba zatvoriti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić ocijenio je kako je tužna zakašnjela reakcija predsjednika Ive Josipovića i ministrice vanjskih poslova na puštanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja na slobodu.

Kujundžić je rekao kako oni "reagiraju na guranje" te je izrazio uvjerenje da će danas u Bruxellesu to biti osuđeno i da će Šešelj biti vraćen gdje mu je i mjesto, piše Hina.

Napomenuo je i da bi trebalo zatvoriti hrvatsku medijsku kuću koja je jučer omogućila Šešelju da govori kroz hrvatske medije na precizirajući o kojoj je medijskoj kući riječ. Radi se o Osječkoj TV na kojoj je Velimir Bujanec u svojoj emisiji Bujica telefonski 15-ak minuta intervjuirao Šešelja.

-          Prvih dana su Josipović i Pusić govorili da se tu ne može ništa napraviti, da je to stvar Srbije, a onda tek na moju osobnu inicijativu i brojnih drugih ljudi iz hrvatske javnosti, da to nije samo problem Srbije, već prvenstveno problem hrvatskih žrtava, morala, pravosuđa i haškog suda, tek na to su onda počeli reagirati, na guranje - kad su vidjeli da se neće moći obraniti, da će to drugi odraditi. Tako da vjerujem da će to danas u Bruxellesu biti osuđeno i da će Šešelj biti vraćen gdje mu je mjesto. Ali ovo što je sinoć napravila jedna medijska kuća, to je nacionalna sramota. Dakle, sinoć je jedna hrvatska medijska kuća opet kopala po ranama hrvatskih žrtava, po ranama majki koje su izgubile svoju djecu. Na taj način dopustiti zločincu da se obraća hrvatskom narodu, to je sramota, to je za svaku osudu. Jer ne treba nama Šešelj govoriti o Josipoviću i gospođi Pusić, znamo mi tko su oni. Ali je sramota da je netko ratnom zločincu s krvavim rukama dopustio govoriti kroz hrvatske medije i mislim da bi tu kuću trebalo zatvoriti - rekao je Kujundžić novinarima.

Popularni Članci