KAKVA SRAMOTA MAJKO MILA! Od Dubrovnika do Zagreba jeftinije lete Srbi nego Hrvati

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Ako kojim slučajem 16. svibnja ove godine planirate iz Dubrovnika posjetiti Zagreb, ta će vas potreba ili ideja skupo stajati, a neplanirano ćete vidjeti i Beograd ili München, ovisno o tome želite li letjeti s hrvatskom nacionalnom kompanijom Croatia Airlines ili pak srpskom Air Serbiom.

Naime, na spomenuti datum kartu uopće ne možete rezervirati na stranicama CA, nego isključivo preko avio-agenata ili specijaliziranim internetskim stranicama sa sistemom prodaje avio karata.

Čitatelji koji su pokušali napraviti rezervaciju dobili su usporedno ponudu Croatia Airlinesa i kompanije Air Serbia. Srpska kompanije je u tom nadmetanju povoljnija za 2241 kunu dok je danas ta razlika 66 kuna. U Zagreb ćete doći preko Beograda za 2 sata i 15 minuta što je sat kraće nego s našom kompanijom. Dodajmo i to kako ćete tu relaciju platiti za tri osobe gotovo tisuću eura.

Dubrovački dnevnik je i ranije nebrojeno puta pisao o nelogičnim cijenama Croatia Airlinesa kada su zrakoplovne karte prodavali po cijeni od 150 kuna na njemačkim internetskim stranicama i to u isto vrijeme kada su za isti datum na svojim stranicama prodavali kartu za više od tisuću kuna.

Niti gradsko subvencioniranje nije pomoglo građanima da odsječenost juga Hrvatske ipak financijski 'prebole'. Croatia Airlines je nakon gradske odluke podigla cijene zrakoplovnih karata točno u iznosu gradske subvencije što im je došlo savršeno za fingiranje dobiti na kraju godine.

Teško je pak očekivati da bi se prodajom ove naše aviokompanije nešto promijenilo. Obzirom da je na telefonskoj sjednici Vlade donesena odluka o prodaji ove tvrtke, teško je za očekivati kako će se budući vlasnici, stranci prema Dubrovniku i Dubrovčanima odnositi bolje nego Hrvati.

No u ekonomskim uvjetima po kojim posluju europske tvrtke, nije isključena niti mogućnost da se u slučaju privatizacije ipak dogodi korak na bolje.

Gore od ovakve situacije, a teorija nam to dokazuje iz dana u dan, ne može. 

Popularni Članci