'

„Imam više prijatelja Srba nego cijela Vlada!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dalje.com
'Želim se ispričati Srbima i objasniti da nisam htio vrijeđati srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude. Nemam potrebu nikom se dodvoravati, ali stvarno je tako. Cijenim Srbe i ispričavam se svima koji su se možda pronašli u mojim riječima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji nego cijela hrvatska vlada zajedno', izjavio je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić u razgovoru za beogradski tabloid Informer.

Svoj nastup na radiju Soundset plavi, u kojem je ministra Jovanovića nazvao „Srbinom krvavih očnjaka“ i „hrvatomrzcem“, klasificirao je kao neprimjeren. Međutim, tom prigodom se ispričao samo srpskoj javnosti, ali ne i ministru, budući da je „čovjek nepunih 15 mjeseci na toj funkciji, a ništa nije uradio, već samo osuđuje.“ Mamić smatra kako Jovanović konstantno terorizira hrvatske športaše te kako su na udaru najviše Nogometni savez Hrvatske i Dinamo. Također smatra kako njegova izjava neće pobuditi negativne tenzije uoči utakmice Srbija – Hrvatska u Zagrebu.

Mamić je u medijima sve prisutniji zbog divljačkih i verbalno neprimjerenih nasrtaja na novinare i ljude iz javnog života nego po svojim zaslugama u hrvatskom nogometu kojih, nažalost, nema onoliko koliko bi ih trebalo biti. U intervjuu je, prije nekoliko godina, izjavio kako bi 5 milijuna posjetitelja iz Srbije na hrvatskoj obali bio idealan prizor, kako želi upoznati tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i kako je jugonostalgičan. Posljednji incident praktički je povezan s njegovim prebrojavanjem krvnih zrnaca ministra Jovanovića, prema kojem je utvrđivao koliko je tko Srbin, bez obzira što je taj isti ministar Jovanović bio branitelj, a Mamić uglavnom ratuje nakon 90-ih godina, isključivo po medijima.

Popularni Članci