'

HDZ-ov sud časti danas odlučuje o Kosor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: posusje-online.com
HDZ-ov sud časti danas će odlučivati o sudbini Jadranke Kosor u HDZ-u, nakon što su je zbog istupa u javnosti prijavili stranački kolege.

S dva glasa protiv predsjedništvo HDZ-a odlučilo je svoju bivšu predsjednicu poslati na stranački sud časti. Iz stranke su kao razloge naveli da je Kosor svojim istupima nanjela štetu stranci i prekršila stranački Statut, a tereti ju se i za nedolaske na sjednice kluba zastupnika. Nakon dizanja ruku za sud u HDZ-u nisu previše željeli komentirati daljnje postupke.

"Sad je to stvar Visokog časnog suda. Za mene je ta priča u jednoj specifičnoj fazi, vrlo osjetljivoj, i ja je ne želim komentirati.", poručio je nakon sjednice predsjedništva stranke predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Jadranka Kosor je ranije poručila da ne zaslužuje takav tretman.

Visoki sud časti HDZ-a može donijeti više mjera - od onih blažih poput ukora ili upozorenja, pa sve do oduzimanja dužnosti te uvjetnog ili bezuvjetnog isključenja. Kako bilo Jadranka Kosor imat će mogućnost žalbe na odluku suda.

Media servis

Popularni Članci