FINANCIJSKI JADI Dubrovački glumac Frano Lasić pred osobnim bankrotom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Glumcu Franu Lasiću, s dubrovačkom adresom na Obali Stjepana Radića, na vrata kuca osobni bankrot, ili kako se to u hrvatskim sudskim postupcima službeno zove - stečaj potrošača. 

Naime, Financijska agencija (FINA) pozvala je glumca da se očituje o suglasnosti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača nad njegovom imovinom, a sve zbog nakupljenih dugovanja koje glumac nije podmirio duže od tri godine. 

U takvim slučajevima, kao što je situacija kod dubrovačkog glumca, FINA dostavlja poziv nakon kojega se potrošač treba izjasniti je li suglasan ili ne za osobni bankrot, odnosno provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača. 

Na teret računa glumca evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu nešto većem od 25 tisuća kuna, a radi se o dugovanjima Jadranskom osiguranju, VIPNET-u i Zagrebačkom holdingu, a koje datiraju još iz travnja 2019. godine pa do veljače 2020. godine. 

Inače, ovo Lasiću nije prvi put da u medije izlaze vijesti o njegovim financijskim problemima, još 2015. mu je prijetila ovrha zbog dugovanja od 40 tisuća kuna prema Croatia osiguranju, a prije dvije godine za dlaku je izbjegao osobni bankrot kada se na sličan poziv FINE očitovao da nije suglasan za osobni stečaj. 

Popularni Članci