'

EPPO OPET U AKCIJI Upali u poznatu tvrtku, sumnja se na milijunske prevare

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
U tijeku je akcija EPPO-a u više hrvatskih županija, sumnja se da je pronevjereno više milijuna eura.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitne dokazne radnje u više hrvatskih županija zbog sumnji na subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprava, objavio je EPPO.

U priopćenju stoji da su te hitne dokazne radnje rezultat kriminalističke istrage koju EPPO provodi u suradnji s Policijskom upravom međimurskom.

"Navedene radnje provode se prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinile subvencijske prijevare u vrijednosti od više milijuna eura te krivotvorenje isprava, na štetu financijskih interesa Unije", stoji u priopćenju.

N1 je objavio da je policija na zahtjev europskog tužiteljstva upala u sjedište tvrtke Vajda u Čakovcu i još nekoliko lokacija. Vajda je članica Grupe Pivac.

Još je prije godinu dana portal Telegram pisao o nalazu kontrolora Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojim se ukazuje na nepravilnosti vezanima za milijunske potpore Grupi Pivac.

Prema tim napisima, Grupa Pivac izdašna sredstva dobila je kao potporu iz Mjere 14 Dobrobit životinja, kojom se pomaže onima koji primjenjuju više standarde dobrobiti životinja od važećih propisa ili uobičajene prakse. Kontrolom je, međutim, utvrđeno da većina njihovih farmi ne primjenjuje više standarde. 

Popularni Članci