'

Dukat obustavio otkup mlijeka sa 180 farmi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dukat je privremeno obustavio otkup svježeg sirovog mlijeka s farmi u kojem je utvrđena povećana razina aflatoksina. Odluku su donijeli na temelju rezultata analiza vlastitog paralelnog sustava kontrole mlijeka.

Dukat je privremeno obustavio otkup mlijeka sa 180 farmi u istočnoj Hrvatskoj, a otkup će se nastaviti čim farme budu mogle isporučivati zdravstveno ispravno mlijeko. "Teško nam pada odluka o privremenom obustavljanju otkupa. Međutim, moramo je provesti radi sigurnosti potrošača. Svjesni smo mogućih posljedica za naše farmere i nas. Činimo sve što je u našoj moći kako bi farmeri, u najkraćem mogućem roku, počeli isporučivati ispravno mlijeko jer nam je to zajednički interes“, izjavio je generalni direktor Dukata za Hrvatsku Alen Fontana.

Kao izvor aflatoksina utvrđena je nesukladna stočna hrana, pa je Dukat farmerima osigurao dostupnost mikofiksatora kako bi se što brže riješio problem, priopćili su iz te tvrtke. Najavili su da će uzorkovanje mlijeka ponoviti za pet dana do kada bi, ako su farmeri počeli koristiti ispravnu stočnu hranu, krave trebale početi davati zdravstveno ispravno mlijeko. Iz Dukata su izvijestili da su počeli sa svakodnevnom paralelnom kontrolom otkupljenog sirovog mlijeka, nakon što se pojavio aflatoksin.
 

Media servis

Popularni Članci