DUBROVNIK KREĆE SA ŠTEDNJOM PRIJE DRŽAVE Evo na kojim će stavkama kresati troškove gradovi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Epidemija koronavirusa natjerala je lokalnu samoupravu na štednju, pa su tako brojni gradovi najavili značajnu pomoć poduzetnicima i građanima pogođenim krizom, a onda i uštede u proračunima na svim stavkama, pa tako i na plaćama zaposlenih.

Dok Vlada još nije ni krenula u pregovore sa sindikatima oko rezanja plaća u državnom i javnom sektoru, te se tek najavljuje prvi sastanak krajem tjedna, gradonačelnici, koji će zbog pomoći poduzetnicima s nacionalne razine ostati bez dijela prihoda zbog nenaplaćenih poreza na dohodak, spomeničke rente, turističke pristojbe, komunalne naknade, te svojih mjera za pomoć poduzetnicima i građanima, već su krenuli u akciju smanjenja plaća i rezanja svih drugih troškova, navodi Jutarnji list koji je izdvojio gradove u Hrvatskoj koji kreću već sad sa štednjom. 

Tu su Zagreb, Split, Pula, Karlovac, Zadar, Sisak i Dubrovnik. Pojedini gradonačelnici odrekli su se plaća u korist stožera za nabavku medicinske opreme, a predlaže se i ukidanje sredstava za manifestacije i događanja, obustava plaćanja prekovremenog...

Jutarnji navodi kako je gradonačelnik Mato Franković smanjio plaće za deset posto, ukinuta je naknada i plaćanja udruga, redukcije javne rasvjete, obustava financiranja rada udruga i obustava svih troškova osim nužnih.

Ostale uštede pogledajte ovdje.

Popularni Članci