'DANAS SE VESELIMO' U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novooboljelih!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nacionalni stožer civilne zaštite RH objavio je priopćenje s najnovijim podacima o stanju s koronavirusom. U zadnja 24 sata nemamo novooboljelih.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243, piše RTL. 

Do sada je testirano 60.864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je šest pacijenata. Ukupan broj preminulih je 99.

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Brojkom od nula oboljelih se pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru i poručio - danas se veselimo. 

Popularni Članci