test

DANAS JE POSLJEDNJI DAN OVAKO TOPLOG VREMENA Uživajte dok možete, Vakula otkrio što nas očekuje već od sutra

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Ako ste navikli na ovu proljetnu toplinu, uživajte još danas jer već sutra nam stiže velika promjena. 

Ovaj tjedan zabilježeni su temperaturni rekord poput onih u prošlih dana, pa i u četvrtak, kada je još ponegdje izmjerena za veljaču rekordna temperatura. Tako je, primjerice bilo na Pargu, te u Metkoviću i pulskoj zračnoj luci, a ponovno i u Gospiću, kaže HRT-ov Zoran Vakula.

Od subote će biti hladnije, ali još uvijek toplije od znane zimske hladnoće ovog dijela godine, te povremeno oblačnije, uglavnom u subotu uz mogućnost gdjekoje kišne kapi. Bit će i vjetrovitije, ponajviše tijekom vikenda na Jadranu, gdje će jaka bura s olujnim udarima onemogućavati normalno prometovanje, te donositi hladniji zrak od ovoga koji smo imali prošlih dana.

Od subote će biti oblačnije i vjetrovitije, ali i dalje na kopnu uz temperaturu zraka barem oko prosječne za doba godine. Uz prolazno više oblaka u subotu, malo kiše može pasti uglavnom u gorju. Osim niže temperature, osjećaj hladnoće pojačavat će mjestimice umjeren, u unutrašnjosti Dalmacije i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, ponegdje i sjeverozapadni.

Na Jadranu tijekom vikenda još vjetrovitije nego na kopnu, uz često jaku buru, lokalno i s olujnim udarima, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Temperatura zraka bit će u padu unatoč i dalje prevladavajuće sunčanom vremenu. Prolazno više oblaka bit će osobito u subotu na sjevernom Jadranu, gdje postoji i mala vjerojatnost gdjekoje kišne kapi. Temperature će biti 19-20 °C, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, ponegdje tek nakon jutarnje magle i niskih oblaka, te najniže temperature od -1 do 2 °C.

Popularni Članci