Čovjek s invaliditetom dobio kaznu za parkiranje iako je imao oznaku pristupačnost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Što mislite zašto je vozač s oznakom za pristupačnost parkirališnim mjestima predviđenim za osobe s invaliditetom, dobio kaznu zato što se parkirao na mjestu predviđenom za osobe s invaliditetom?

Slično pitanje postavio  je čitatelj Slobodne Dalmacije koji je u e-mailu priložio fotografiju vozila i "čestitku" na vjetrobranskom staklu.

Dakle, prometno redarstvo je kaznilo vozača jer oznaka za pravo parkiranja na mjesto s invaliditetom nije u cijelosti vidljiva. Preciznije rečeno, ne vidi se serijski broj koji je smješten na rubu oznake. Znak koji vozačima osigurava nesmetano parkiranje na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom mora se obnavljati nakon određenog vremena, zbog toga je važan serijski broj.

Pisalo se ranije o krivotvorinama koje vozači koriste kako bi nezakonito ostvarili ‘povlasticu‘ parkiranja na mjestu za osobe s invaliditetom. 

Doduše, jest za one koji zaborave ili ne shvaćaju da se dozvola pristupačnosti ne dodjeljuje automobilu, već čovjeku.

Tako često rodbina osobe s poteškoćama u kretanju, bez razmišljanja o posljedicama, koristi znak koji im nikako ne pripada. Ili pak postoje oni koji krivotvore oznaku te namjerno prekrivaju serijski broj u nadi da ih prometni redar neće kazniti.

Upravo zato se kažnjavaju svi kojima znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom nije u cijelosti vidljiv. Pri parkiranju potrebno je ovaj znak pristupačnosti vidljivo istaknuti na prednje vjetrobransko staklo, piše Slobodna Dalmacija.

Popularni Članci