'Čeka nas još duga borba, a sve će ovisiti o tome koliko je Nora jaka'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Norini roditelji snimili su kratki video u kojem su se još jednom zahvalili svima što su im omogućili da njihova djevojčica dobije novu šansu za život.

"Prvo što smo vidjeli kad smo kročili u bolnicu, bio je slogan 'Nada živi ovdje'. To nismo prije vidjeli od sve ludnice. Ali to je to. Po to smo došli s našim djetetom", rekla je Đana Atanasovska. Zahvali se pridružio i Norin tata Ivica Šitum:

"Želio bih reći, kao što i sami znate da je liječenje eksperimentalno i mi smo sad na prvoj stepenici Norina liječenja. Njezine stanice su u laboratoriju, a više o tome ćemo znati kroz nekoliko dana. Čeka nas još duga borba, a sve će ovisiti o tome koliko je Nora jaka. Ovdje rade sve na tome da joj osiguraju što bolje liječenje te da drže njezinu bolest pod kontrolom dok njezine stanice ne izrastu. Nora je trenutno solidno stabilna", rekao je Ivica Šitum.

Kratku izjavu dao je i Norin onkolog, liječnik Richard Aplenc koji je rekao da je Norin transfer prošao dobro te da Noru, već tri tjedna promatraju i pripremaju za terapiju T stanicama. Prvi korak su prošli i skupili su dovoljno stanica, a sad trebaju te stanice uzgojiti, a onda ih genetski modificirati pa vratiti u Norino tijelo.

"Još ne znamo hoćemo li to uspjeti, ali nadamo se da ćemo tamo dospjeti", zaključio je liječnik.

Popularni Članci