test

Božinović o mjerama: Sigurno nećemo sve otvoriti 1. ožujka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tomislav Miletic/PIXSELL
Danas je održana press-konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Članovi Stožera su govorili o cijepljenju i novom popuštanju mjera koje se očekuje za točno tjedan dana, ali i cijepljenju preko reda.

"Razgovori su već počeli ovaj tjedan, ključni razgovori u vladu idu sredinom tjedna. Sve ovisi o situaciji koja je dobra unatoč blagom porastu. Hrvatska je u samom vrhu zemalja EU kad govorimo o incidenciji, od nas su trenutno bolje samo dvije zemlje, to govori o povoljnoj situaciji. Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko nje i u tom smislu ćemo razgovarati i s resornim ministrima i cilj nam je da se što više toga normalizira, da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene. Sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije, ali ako se ovakvi trendovi nastave razvijati, da ono što jesmo najavljivali, a to je mogućnost popuštanja, to postoji. Sad nije trenutak da budem konkretniji, bar ne prije ovih sastanaka koji nam slijede", rekao je ministar Davor Božinović.

"Pratimo i lokalne situacije, ono što je bitno kad govorimo o lokalnim ili regionalnim zahtjevima stožera, uvijek je to na kraju odluka Nacionalnog stožera. Za svaku konkretni zahtjev lokalnih stožera odluku donosi Nacionalni stožer", rekao je Božinović.

Popularni Članci