Bourbon potvrdio signalne rakete, Miškićevi prijatelji: Dajemo im par sati inače sami dižemo avion!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: twitter, marine nationale
Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea.

– Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to – to – ispričala je za Morski.hr Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade. 

U potragu su osim broda Alp Striker, uključena još tri trgovačka broda, zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130, a Morski doznaje i da im se priključuje i još jedan francuski zrakoplov.

– Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji, proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za portagu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jedne iz Houstona.

Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati, ako ih ne pronađu – mi idemo – ispričala je Đurđa Vrljević Šarić.

Popularni Članci