BOJAN GLAVAŠEVIĆ POSRAMIO HEJTERE: Kažete da mi se otac okreće u grobu? E, sad ću ja vama nešto reći!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Bojan Glavašević, saborski zastupnik i sin ratnog heroja i novinara Siniše Glavaševića koji je mučki ubijen tijekom srpske agresije na Vukovar, na društvenim mrežama je objavio tekst u kojem iznosi uvrede koje dobiva, i to često upravo oko obljetnice pada Vukovara. Kako kaže, često mu znaju reći kako mu se 'otac okreće u grobu', a njegovu oštru reakciju prenosimo u cijelosti. 

"Mojim mrziteljima jedna od najdražih uvreda je upravo ta: otac ti se okreće u grobu. Već dugo želim nešto napisati o tome, a baš danas sam dobio poticaj od nekoliko "hrabrih" koji su mi se javili. Grozna je pomisao da smo naše voljene, kojih više nema, svojim ponašanjem izdali i uvrijedili do te mjere da oni ni u smrti ne mogu pronaći mir. U mojem je slučaju ova uvreda još bolnija jer je moj otac - baš na današnji dan - mučen na najgore načine i onda među prvima strijeljan i bačen u masovnu grobnicu.
Ova uvreda ima još jednu dimenziju. Budući da sam ja bio dijete kada mi je otac ubijen, govoreći mi da se zbog mojeg ponašanja okreće u grobu, moji mrzitelji također impliciraju da ja uopće nisam poznavao svog oca. Bilo da roditelja izgubimo sa 7 ili sa 77 godina, nedostajat će nam razgovora i poznanstva s njima. Roditeljske ljubavi naprosto nikad nije dosta.
Moji mrzitelji sve to jako dobro znaju i, u silnoj želji da mi naude makar riječima, kad već drugačije ne mogu, odlučuju se na one riječi koje im se čine ekvivalentom primjerice, višesatnog mlaćenja čeličnim šipkama ili rafala ispaljenog iz automatskog oružja.
Da, "otac ti se omreće u grobu" vrlo je pomno odabrana uvreda. Čovjek koji je takvo što u stanju izgovoriti drugom ljudskom biću, zapravo uopće nije mnogo bolji od onih koji su zaista premlaćivali čeličnim šipkama i ispaljivali rafale iz automatskog oružja u nedužne i nenaoružane.
Bit ću vam sasvim iskren, ponekad mi doista dođe da odgovorim ili da svojim mrziteljima kažem kakvu grubu riječ. Ali onda prizovem u sjećanje sve lijepe trenutke koje sam imao s tatom, sav smijeh i svu njegovu sposobnost da svoj život okrene prema onome što je bitno, a one nebitne pusti da, poput prašine, budu odneseni u zaborav. Život je zbilja prekratak za hejtere," objavio je. 

Popularni Članci