'Blizu smo cilju od 2 milijuna gostiju iz Njemačke'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.seebiz.eu
U Munchenu se održava vrlo važan turistički sajam, a prvi podaci o bookingu pokazuju da možemo biti jako zadovoljni. S bavarskog tržišta očekuju se otprilike isti rezultati kao prošle godine, kada smo ostvarili skok od 50 posto. Cilj Hrvatske je godišnje imati 2 milijuna njemačkih gostiju.

Turistički sajam F.re.e. u Munchenu najvažniji je njemački turistički sajam i prvi pokazatelj preliminarnih trendova za nadolazeću sezonu. Posjeti ga oko 120.000 ljudi, a veliki broj njih zadrži se na štandu Hrvatske turističke zajednice. Pogotovo ako ih tamo čekaju sportske legende poput Ivice i Janice Kostelić.

"Svi su doslovno pohrlili na štand, htjeli su se slikati, dobiti autogram od Ivice i Janice. Mi smo time htjeli pokazati što Hrvatska sve ima, sve različitosti u našoj ponudi i osnažiti naš nastup na ovom, nama vrlo važnom tržištu", rekla nam je direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Jednako veliku pozornost, dodaje, izazvala je danas prezentacija hrvatskih vina koju je održao jedan njemački novinar. Sve to govori i o promjeni trenda promocije hrvatskog turizma koja već donosi prve rezultate. S bavarskog tržišta, najbogatije i nama najbliže njemačke pokrajine prošle je godine u Hrvatsku došlo više od 600 tisuća gostiju, jedna trećina ukupnog broja turista iz Njemačke.

Vlasnik Riva ID toursa Selimir Ognjenović koji već 30 godina vodi ovu agenciju, specijaliziranu za dolaske u Hrvatsku kaže da nam je upravo to najveći kapital za ovu sezonu.

"Sezona kreće nešto umjerenije nego što je to bilo prošle godine, konačno skok od 50 posto od prošle godine teško je ponoviti još jedan put. Zato su svi, koji imaju booking isti kao lani, zadovoljni, a mislim da će ove godine biti nešto više last minute bookinga. Dakle, prošlogodišnja brojka s nekakvim malim plusom sve bi nas razveselila", kaže Ognjenović i dodaje da je na sajmu atmosfera oko Hrvatske odlična.

Zadovoljan prvim rezultatima, ministar turizma Veljko Ostojić kazao je Media servisu da je cilj imati 2 milijuna gostiju iz Njemačke godišnje.

Popularni Članci