ATLANTSKA PLOVIDBA POTVRDILA Upravitelj stroja čeka suđenje, iskrcan po nalogu policije

Autor: Nikša Klečak
Atlantska plovidba potvrdila je vijest o nesreći njihovog broda u Rusiji, o kojoj je prvi i jedini izvijestio Dubrovački dnevnik. U službenoj potvrdi navode kako je njihov 'upravitelj stroja iskrcan po nalogu policije s broda u Rusiji te smješten u hotel gdje mora čekati službeni sudski postupak.' Priopćenje za javnost kojeg su uputili drugim medijima prenosimo u cijelosti. 

'Nakon objave u dijelu dubrovačkih medija o incidentu i navodnom uhićenju dubrovačkog pomorca Antonia Vidiša u Rusiji, dobili smo i službeno priopćenje Uprave našeg brodara Atlantske plovidbe dd kojeg potpisuje predsjednik Uprave, kap Pero Kulaš, akojeg prenosimo u cjelini:

"Tijekom boravka broda Orsula u luci Novorossiysk, dana 15. ožujka 2014 godine vršen je ukrcaj brodskog goriva pri kojem je došlo do slučajnog izljevanja vrlo male količine goriva po palubi i u more, što je očišćeno od strane posade i specijalizirane firme za čiščenje. Zbog ovoga nesretnog događaja upravitelj stroja, gospodin Antonio Vidiš kao odgovorna osoba prema procedurama i politici Društva za ukrcaj bunkera, po važećem je ruskom zakonu i nalogu policije iskrcan s broda u utorak 18.ožujka 2014. te smješten u hotel gdje mora čekati službeni sudski postupak.

Sa strane Atlantske plovidbe gdin. Vidiš ima svu moguću potrebnu podršku, kao i od strane našeg lokalnog agenta i predstavnika naših osiguravatelja koji su imenovali odvjetnika da zastupa g. Vidiša pred policijom i sudom. Također, izvješteno je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi koje je zadužilo konzularni odjel da provede sve potrebno kako bi boravak g. Vidiša u Rusiji prošao što ugodnije te u suradnji s ruskim vlastima poduzima sve korake da se g. Vidiš vrati u Hrvatsku odmah po okončanju postupka.

Radi se o uobičajenom postupku koji se provodi u slučajevima navedenog incidenta te je uobičajena kazna za ovaj slučajni incident prema ruskoj sudskoj praksi novčana kazna.

Naglašavamo još jednom da, suprotno neprovjerenoj objavi nekih medija, gdin Vidiš nije uhićen, niti u pritvoru. On se nalazi u hotelu gdje kao odgovorna osoba čeka završetak službenog sudskog postupka." 

Dubrovački dnevnik ovim putem se ispričava zbog informacije kako je upravitelj stroja 'uhićen i pritvoren' i kako čeka suđenje, jer je prava istina da je on samo 'iskrcan s broda po nalogu policije' i 'mora čekati' suđenje, odnosno ne smije napustiti Rusiju prije presude i plaćanja kazne. 

Dodajmo kako je ovaj brod hrvatske tvrtke imao nesreću i 2011. godine u Kanadi, kada se nasukao zbog kvara na kormilu i tom prilikom pretrpio oštećenja. 

Popularni Članci