Županijski HDZ iznio mišljenje o istraživanjima i ekspolataciji nafte u Jadranu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić iznijeli su stav županijskog HDZ-a o istraživanjima i ekspolataciji nafte u Jadranu.

'Istraživanja i ekploatacija mogu pogubno utjecati na budućnost Jadrana te smo inzistirali i uspjeli da se javno izlaganje održi u Dubrovniku. Studija utjecaja okoliša nije usklađena i s direktivom EU, treba riješiti nedouimice o blizini objekata kulturno-povijesne baštine Dubrovnika, zaštićenih prirodnih vrijednosti nacionalnog parka Mljet i Lastovskog otočja,' upozorio je Dobroslavić te dodao kako bi bilo najbolje da se izradi potrebna studija te potom odluči o koncesioniranju.  

Riječ je imao i Bačić koji je izjavio kako strateški dokumenti ne dopuštaju eksploataciju, ali je istraživanje dozvoljeno.

'To se posebno odnosi odnosi na čak četiri istražna polja na području Dubrovačko- neretvanske županije koja su unutar teritorijalnog mora te nedopustivo blizu kopna i obale otoka. Stoga po četvrti put javno dižemo glas protiv takve prakse,' kazao je Bačić.

Popularni Članci