ŽUPA DONIJELA STROGE MJERE! Prestaje redovni rad vrtića, nema više niti u zgradu Općine po papire, a zabranjena i sportska okupljanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Općina Župa dubrovačka uvela je iznimno stroge mjere po pitanju zaštite od korona virusa. Odnosi se to na rad u Općini sa strankama, ali i rad vrtića te sportska okupljanja.

Evo što piše oko vrtića.

VRTIĆI PREKIDAJU REDOVAN RAD

"Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju kako na području Općine Župa dubrovačka tako i na širem području kao i slučajeve zaraze u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, Dječji vrtić Župa dubrovačka od srijede, 03. ožujka 2021. godine do srijede 10. ožujka 2021. godine, prekida redovan rad. Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite djece, građana, ali i djelatnika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze." - piše na stranicama Općine, te se navodi kako će se "ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 09. ožujka 2021. godine, obavijestiti roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera."

"Odlukom je ostavljena mogućnost da djeca koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće mogu doći u vrtić ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

Molimo sve roditelje djece koja zaista nemaju mogućnosti ostaviti djecu kod kuće da se danas do 20.00h jave na broj telefona: 020/485-029 ili na email: vrtic.zupa@gmail.com, ukoliku imaju potrebu sutra dovesti dijete u dječji vrtić."  piše na stranicama Općine-

NEMA NITI RADA SA STRANKAMA U OPĆINI

Također, Općina Župa dubrovačka obavještava sve građane da se od srijede, 03. ožujka 2020. godine do srijede 10. ožujka 2021. godine privremeno ukida neposredan rad sa strankama te će se sva komunikacija s upravnim odjelom i službama odvijati putem elektroničke pošte (opcina@zupa-dubrovacka.hr) i telefona (020/487-470), a sve informacije dostupne su putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr).

"Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 09. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera." - napisali su.

"Ista mjera odnosi se i na sva vezana društva (Komunalno društvo Župa dubrovačka d.o.o., Dječji vrtić Župa dubrovačka, Groblje Dubac d.o.o., DVD Župa dubrovačka, Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka), a vrijediti će sukladno mjerama i naputcima od strane Stožera civilne zaštite." - stoji na stranicama, te se navodi "sve službe nastavljaju obavljati svoj redovan posao, a navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite građana, ali i djelatnika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze".

ZABRANJUJU SE SPORTSKA OKUPLJANJA

Stožer Civilne zaštite Općine Župa dubrovačka, donio je Odluku da se na području Općine Župa dubrovačka zabranjuju sva sportska okupljanja i treninzi na otvorenom i u zatvorenim prostorima.

Zabrana se odnosi na sve uzrasne kategorije osim seniora, a Odluka stupa na snagu 02. ožujka 2021. godine i vrijedi do srijede, 10. ožujka 2021. godine. Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 09. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera.

Popularni Članci