ZIDINE BILJEŽE PAD OD 94 POSTO Cijena je ista, gosti se s time slažu: 'Ovo je dobra vrijednost za novac'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
U prvih šest mjeseci 2019. godine njima se prošetalo gotovo pola milijuna posjetitelja, ove godine tek 30 tisuća. Zidine tako bilježe pad od 94 posto. 

Iako je korona sezona, cijena ulaznice za strane posjetitelje nije ništa niža, ali zato domaći gosti plaćaju tek četvrtinu redovne cijene. Maske za šetnju nisu potrebne.

Tri i pol tisuće gostiju gradu, a stotine njih danas se prošetalo dubrovačkim zidinama. "Zidine su prelijepe i vrijeme je isto tako dobro. Ovo je odličan dan za šetnju", kaže Lance iz SAD-a. S Lanceom se složila i Amerikanka Marina, koja kaže da ima  "toliko lijepih stvari koje možete raditi dok ste u Dubrovniku, ali ovdje počinje povijest i mislim da je ovo mjesto odakle treba početi putovanje u Dubrovniku", donosi RTL

Cijena tog putovanja i u koronasezoni ostala je 200 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu. Turistima iz dalekih zemalja cijena ulaznice nije presudna. "U šetnji zidinama uživate otprilike 90 minuta. Morska strana je jako lijepa pa je to dobra vrijednost za novac", rekla je Jean- Luca iz Belgije.

"Cijena jest nešto veća u odnosu na regiju. Ali da, želite to vidjeti, ne želite propustiti, pa ste i spremni platiti", kaže Rob iz Nizozemske. 

Iako se cijena za strane goste na dubrovačkim zidinama nije snizila svim posjetiteljima Dubrovačko-neretvanske županije ovi su stari bedemi besplatni, a hrvatski posjetitelji ukoliko pošalju mail kartu će dobiti za 50 kuna. "Mail je došao u roku sat vremena i onda smo otišli unutra i dobili smo kartu za 50 kuna", ispričao je Frano Udovičić iz Zagreba. Tu priliku u prvih šest mjeseci 2019. nije propustilo gotovo pola milijuna posjetitelja.

Dok je u isto vrijeme lani prodano 14 puta manje ulaznica. Mjere jesu popustile, ali zidine i dalje broje pad posjetitelja jer u odnosu na 2020., ove godine gostiju je 4 tisuće manje. A da korona ne bi zatvorila zidine, svi su se zaposlenici, tvrde iz Društva prijatelja dubrovačkih starina, cijepili. 

Popularni Članci