'ZBOG SAVJESTI SAM U SAMOIZOLACIJI' U kućicama u Solitudu 11 medicinskih sestara, imaju potrebnu skrb

Autor: Vedran Salvia
Medicinske sestre Opće bolnice Dubrovnik koje se nalaze u samoizolaciji, kao i one koje su u kontaktu sa zaraženima, a kući imaju one koji su zaražena skupina, smještene su u Valamorovim mobilnim kućicama na Solitudu.

Organizirala je to dubrovačka podružnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Ali to inače i nije najnovija informacija,  no na nju vrijedi podsjetiti jer su se u javnom prostoru pojavile informacije kako  medicinske sestre u samoizolaciji nemaju dovoljnu skrb.

U tom kontekstu valja prenijeti Facebook objavu jedne medicinske sestre koja se nalazi u ovim mobilnim kućicama, a koja je Dubrovačkom dnevniku odobrila da se prenese sadržaj njenog statusa, te koja je zamolila za anonimnost.

"Ja kao osoba koja je sama sebe stavila u samoizolaciju, naravno u dogovoru s nadređenima, dobila sam sve potrebno od bolnice, a to je smještaj i 0-24h brigu. Sve lažne informacije demantiram. Samo vas molim da u ovoj neizvjesnoj situaciji ne širite lažne informacije već da jedni drugima budemo podrška i donosimo strpljenje... Vjerujući da će sve ovo jednog dana biti iza nas kad ćemo osjetiti zagrljaje svojih najmilijih, koji su nam sad uskraćeni." - napisala je ona.

"Zašto sam u samoizolaciji i zašto sam u smještaju koji mi je bolnica dodijelila? Zato što kao odgovorna osoba pri čistoj savjesti ne mogu ugroziti svoju obitelj, rodbinu, prijatelje i sve one koji me poznaju, a pripadaju rizičnoj skupini. Mjesta pored našeg smještaja ima za još puno djelatnika." - napisala je ona te se zahvalila Upravi dubrovačke bolnice.

A Valamaru se danas na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zahvalio i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, koji je kazao "kako se tamo sad nalazi 11 naših djelatnica".

Nakon konferencije za novinare pojasnio je više o smještaju.

- Radi se o kombinaciji kamp kućice i vikendice. Dakle, to se radi o onima koji su u samoizolaciji ili trenutno nemaju mogućnost smještaja. Tu su uvjeti kao u najnormalnijoj kući. One su zadovoljne te imamo organiziranu dostavu hrane. - rekao je Bekić.

- Liječnici su u hotelu Imperial. Imamo liječnike specijalizante koji nisu imali smještaj, ali i one koji nemaju uvjete kod kuće u smislu da ih je puno ili imaju starije ukućane. - zaključio je Bekić.

Popularni Članci