test

„ZAŠTO, ŠTO I OOO“ Istaknuti hrvatski znanstvenici dubrovačkim učenicima približili kako to izgleda njihov posao

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu znanstvenog programa laboratorija CERN „Međunarodni znanstveni dan za male istraživače – International Masterclasses“ Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića i Udruga za promicanje prirodnih znanosti u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. u četvrtak, 16. ožujka organizirali su u Lazaretima javnu tribinu pod naslovom „Zašto, Što i Ooo“. 

Na tribini su sudjelovali istaknuti hrvatski znanstvenici i promotori znanosti poznati široj javnosti iz popularnih televizijskih emisija: dr. sc. Vuko Brigljević i dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Toni Šćulac i Andro Petković s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i dr. sc. Nikola Godinović s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Moderatori tribine bili su dr. sc. Marlena Ćukteraš, uz pomoć Antuna Penda i Tomislava Birimiše, učenika Klasične gimnazije i ujedno članova Udruge za promicanje prirodnih znanosti.

U opuštenom razgovoru gosti su mnogobrojnim mladim ljubiteljima znanosti okupljenima u Lazaretima približili svoju veliku ljubav prema znanju, ljepotu svog posla kao i zahtjeve koje pred mladog čovjeka postavlja bavljenje vrhunskom znanošću. Publika je imala priliku upoznati i osobni život znanstvenika i doznati čime se bave u slobodno vrijeme, kako se opuštaju i koje dodatne talente posjeduju, a na kraju tribine dr. sc. Vuko Brigljević iznenadio je sve prisutne izvedbom slavne pjesme Edith Piaf „Je Ne Regrette Rien“ na gitari, stoji u priopćenju Dubrovačke baštine. 

Popularni Članci