ZARAŽEN PROFESOR I NEKOLIKO UČENIKA Šest razreda OŠ Montovjerna nastavu prati online, neki iz predostrožnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Šest razreda Osnovne škole Montovjerna prati nastavu online, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdila ravnateljica škole Snježana Vlahinić.

Radi se o dva osma i dva sedma razreda te jednom petom i jednom trećem, a online nastavu prate zbog toga što se zaraza Covidom-19 pojavila kod jednog profesora i oko pet učenika. Ipak, dio razreda pohađa online nastavu ne zbog toga što se kod učenika pojavila zaraza nego jer su učenici kontakti zaraženih osoba, a sve to sukladno uputama epidemiološke službe. Također, oba sedma razreda su u izolaciji s obzirom na to kako im je blok-satove predavao profesor koji je Covid pozitivan. Ravnateljica Vlahinić je pozvala djecu, ali prije svega njihove roditelje na odgovornost.

„Potrebno je odgovorno se ponašati te slijediti preporuke epidemiološke službe kad je u pitanju izolacija, dakle izbjegavati međusobno igranje ili druženje dok traje preporuka, u protivnom online nastava koju smo za pojedine razrede privremeno uveli kako bismo smanjili mogućnost širenja zaraze nema nikakvog smisla,“ izjavila je Vlahinić.

IBM

Popularni Članci