Zakupnine za javne površine umanjene za 50 posto i do 1. ožujka

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Radi se o zakupninama koje se odnose na ugostiteljske stolove i stolice, kioske za pružanje ugostiteljskih usluga i nepokretna vozila za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga

Premda je Dubrovnik ove sezone ostvario znatno bolje turističke rezultate nego lani, Grad Dubrovnik bi trebao nastaviti s mjerama pomoći gospodarstvenicima. Na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća naći će se i točka koja se odnosi na umanjenje ugovornih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika. Radi se o zakupninama koje se odnose na ugostiteljske stolove i stolice, kioske za pružanje ugostiteljskih usluga i nepokretna vozila za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga. 

Ako vijećnici Gradskog vijeća izglasaju spomenutu Odluku, a za očekivati je kako hoće, od 1. studenog do 1. ožujka zakupnine bi trebale i nadalje biti umanjene za 50 posto. 

„Ciljane i planske aktivnosti, kao i povoljna epidemiološka situacija, omogućili su turističke aktivnosti te su za drugi dio sezone ostvareni kvalitetni turistički rezultati, no cilj je produljenje sezone ako epidemiološka situacija dozvoli, a kako bi se dubrovačko gospodarstvo uistinu oporavilo. Slijedom navedenog, predlagatelj je stava kako treba nastaviti s primjenom mjere o umanjenju svih ugovorenih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika u spomenutim kategorijama,“ stoji u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća. 

Popularni Članci