Zagrebačka tvrtka tužila DPDS zbog najma poslovnog prostora na zidinama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Jučer je na Trgovačkom sudu održano prvo ročište

Jučer je na Trgovačkom sudu u Dubrovniku održano prvo ročište u sporu između zagrebačke tvrtke Dan D Konzultanti d.o.o., te Društva prijatelja dubrovačke starine. Zagrebačka tvrtka tuži DPDS, jer smatra da oni ne raspolažu nekretninama Grada Dubrovnika u njihovom najboljem interesu, odnosno kao savjesni gospodarstvenik.

Naime, Dan D Konzultanti u jesen prošle godine ponudili su godišnje za najam poslovnog prostora u kuli sv. Frana na zidinama 49 tisuća kuna plus PDV. Oni u svojoj tužbi ističu kako su ponudili veću cijenu najma od aktualnog zakupca, kojemu je ugovor isticao 31. prosinca 2018. godine. No DPDS je odbio Dan D Konzultante uz obrazloženje da se aktualnom zakupcu automatski produžava najam ako s njim nema problema.

Dan D Konzultanti smatraju kako bi DPDS trebao težiti tome da ugovor o zakupu sklope s onom stranom koja ponudi veću, odnosno prihvatljiviju cijenu zakupnine. Nije im također jasno kako se najam automatski može produžavat bez javnog natječaja. Stoga od Trgovačkog suda u Dubrovniku traže da im presudom omoguće sklapanje ugovora o najmu.

Na prvom ročištu, nitko nije bio prisutan iz Grada Dubrovnika, iako je prostor u kuli sv. Frana u njihovom vlasništvu. Sljedeće ročište zakazano je za sredinu srpnja, a tijekom sudskog spora trebali bi, među ostalim, svjedočit Niko Kapetanić i Denis Orlić iz DPDS-a, ali i Mladen Dragičević, odvjetnik iz Dubrovnika koji živi i radi u Zagrebu.

Popularni Članci