ZABRINUTA MAJKA 'Odgajateljica u dubrovačkom vrtiću uzela je dijete i 'otresla' ga o pod misleći da je nitko ne vidi'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
U dubrovačkom vrtiću Palčica jučer se navodno dogodio incident.

Oko podne i pol jedna majka je došla po svoje dijete te je svjedočila kako je navela "činu nasilja". Naime, majka čiji su podaci poznati uredništvu Dubrovačkog dnevnika, vidjela je odgajateljicu vrtića Palčica kako se grubo odnosi prema jednom djetetu.

"Preuzela sam svoje dijete, pozdravila djelatnicu i zaputila se prema vratima kada me je zaustavilo jedno dijete, inače prijatelj moga sina. Pozdravili smo se s njime te sam izašla kroz staklena vrata te se okrenula i imala što za vidjeti. Djeca su bila nemirna, malo su glasnije pričali, a odgajateljica  je, ne znajući da gledam, jedno dijete uzela te ga svom snagom više puta 'otresla o pod', navela je majka koju je to uznemirilo te se vratila unutra upitati odgajateljicu zašto je to napravila.

"Ona mi je 'mrtvo hladno' odgovorila kako su se djeca 'uskokodakala'. Bila je izbezumljena što sam ja navedeni prizor uopće vidjela te je na moje upozorenje kako ću sve prijaviti rekla samo: 'Oprostite', kazala nam je majka djeteta koje ide u Dječji vrtić Palčica koji se nalazi u Ulici Iva Vojnovića.

Majka, koja je bila očevidac navedenog incidenta, nakon kratkog razgovora s odgajateljicom odlučila je potražiti ostale djelatnike u Palčici.

"Nikoga nije bilo, niti psihologa niti zdravstvenih radnika, a i ravnateljica Boja Milan Mustać je na godišnjem odmoru. Jedini tko mi je pomogao bila je djelatnica u računovodstvu koja mi je dala broj telefona ravnateljice", govori majka te dodaje kako je naposljetku porazgovarala s ravnateljicom koja je obećala kako će "u svojoj kući riješiti stvari bez upliva javnosti".

Majka djeteta koja je za Dubrovački dnevnik ispričala priču mišljenja je kako je njezina dužnost bila obavijestiti javnost o ovom događaju.

"Važno je da se scene nasilja nad malom djecom više nikada ne ponavljaju u Dječjim vrtićima Dubrovnik", kazala je ona.

Za komentar o svemu što je jučer bilo u vrtiću Palčica upitali smo ravnateljicu Boju Milan Mustać koja je trenutno na godišnjem odmoru.

"Ja nisam vidjela što je bilo, niti itko drugi već samo jedna mama. No, vjerojatno se nešto dogodilo što se nije smjelo dogoditi u protivnom ona ne bi bila tako zabrinuta. Jako mi je bilo teško kada me je mama nazvala i ispričala što je vidjela. Nakon toga nazvala sam odgajateljicu i poslala je doma da se smiri koja je također bila uznemirena zbog svega", kazala je ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnika Boja Mila Mustać dodavši kako će istražiti što je točno bilo. O djelatnici vrtića zbog koje je cijeli prijepor i nastao, koja inače mijenja odgajateljicu na godišnjem odmoru, ravnateljica Milan Mustać kaže kako je "korektna".

"Ona je mlada majka dvoje djece na koju nikad nisam imala pritužbe. Kazala mi je kako je to dijete iz njezine grupe te da ga jako dobro poznaje i da nije ništa napravila što bi mu naudilo samo ga je 'protresla', a i dijete je veliko te samo roditeljima može reći što je bilo", rekla je ravnateljica te dodala kako treba "mirne glave istražiti što se dogodilo".

Na inicijativu ravnateljice, kako nam je kazala, odgajateljica je odmah nazvala roditelje djece te se za svaki slučaj ispričala i prepričala im što je bilo. Milan Mustać ističe kako joj je "iznimno teško bilo kakvu odluku donijeti".

"Ako je netko dijete krivo pogledao, napravljen je propust, a ako je kolegica u nečemu pogriješila zasigurno će odgovarati za to. U našim vrtićima mora postojati nulta stopa negativnosti i naši odgajatelji moraju biti mirni i stabilni jer to je izuzetno težak posao i ne može ga svatko raditi", komentirala je ravnateljica dodavši kako su dubrovački odgajatelji i odgajateljice prema njenom mišljenju "izuzetni, ali su ipak ljudi".

"Svi se moramo sabrati i smiriti. O svemu ćemo detalji porazgovarati i istražiti situaciju. Još jednom naglašavam, ako je netko dijete krivo pogledao napravljen je propust", zaključila je za Dubrovački dnevnik ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Aida Čakić

- REAKCIJA MAME IZ DUBROVNIKA Ne treba potencirati lošu energiju između roditelja i teta, djecu treba odgajati

Popularni Članci