ZABRINJAVAJUĆI SADRŽAJ: Govor mržnje na stranici Mata Frankovića?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Printscreen
Kako se kampanja bliži svome kraju, u fokus dolaze i moderne komunikacije, posebice one na društvenim mrežama. Tako se izborni stožer koalicije HNS-SDP-HSU medijima obratio priopćenjem vezano za govor mržnje na Facebook stranicama kandidata Mata Frankovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Nakon niza upozorenja naših sugrađana, među njima i pripadnika nacionalnih manjina Grada Dubrovnika, izborni stožer koalicije HNS-SDP-HSU dužan je oštro osuditi neprimjerene objave kojima svjedočimo na službenoj Facebook stranici kandidata Mata Frankovića „Mato Franković – Za DUPLO BOLJI GRAD“.

Grubo smo iznenađeni načinom i razinom komunikacije, a posebno izostankom osude ili pokušajem distanciranja od govora mržnje i to od strane onih koji uporni ističu kako žele preuzeti odgovornost za upravljanje Dubrovnikom.

Umjesto da skandalozne objave ukloni, a autorima istih nakon upozorenja zabrani pristup stranici, administrator službene Facebook stranice HDZ-ovog kandidata u nekoliko je navrata komentare koji pozivaju na vjersku, nacionalnu i svjetonazorsku netrpeljivost nagradio „like-om“.

Ovakvo sramotno ponašanje unosi nemir među građane Grada, koji se ponosi tradicijom slobode i tolerancije njegovane kroz stoljeća, ali i pokazuje da Mato Franković i njegovi suradnici podržavaju izrečene stavove ili, što je iskreno se nadamo bliže istini, nemaju nikakvu kontrolu nad radom administratora svoje stranice.

Nakon što su volonteri i članovi našeg stožera na neprihvatljive komentare upozorili putem objava na društvenim mrežama, sporni „like-ovi“ su uklonjeni.

Uistinu se nadamo da će nas HDZ-ovi PR „stručnjaci“ do kraja izbora poštedjeti sličnih ispada i da će pomnije paziti kome dozvoljavaju pristup društvenim mrežama jer bi „duplo bolji program“ moglo zasjeniti „duplo više mržnje“.  

Popularni Članci