Vodovod nastavlja s radovima u Ulici Marka Marojice, žurno spojen studentski dom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vodovod Dubrovnik nastavio je radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Marka Marojice. Nakon što je prva faza ovih radova uspješno izvršena u svega četiri dana, čime je studentski dom spojen na vodoopskrbni sustav te tako omogućeno njegovo korištenje za smještaj pacijenata Opće bolnice Dubrovnik, djelatnici Vodovoda nastavili su s radovima kako bi se ta cijev spojila s cjevovodom na Ulici Iva Vojnovića.

- Uspješno smo proveli žurno spajanje studentskog doma, ali tu nije kraj ove investicije. Dok je prvi korak bio žurno omogućiti opskrbu pitkom vodom, sadašnji radovi osigurat će da studentski dom i okolne zgrade u svakom trenutku imaju dovoljan pritisak i u vrijeme najvećeg opterećenja. Zato nam je ovaj dio radova gdje postavljamo cijev prema Ulici Iva Vojnovića čak i bitniji dio ove investicije, jer će stvoriti optimalne uvjete u mreži, dakle dovoljan tlak i protok u svakom trenutku i za sve potrebe, uključujući i protupožarnu zaštitu – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić te dodao kako će se stoga dovršetkom ovih radova značajno poboljšati uvjeti vodoopskrbe na ovom području.

Kao i u prvoj fazi, postavlja se cijev od nodularnog lijeva, ovaj put u dužini od 100 metara, a cjelokupna investicija vrijedna je oko 300 tisuća kuna. Predviđeno vrijeme dovršetka ove investicije je kroz tjedan dana.

Popularni Članci