Vlasnik 'Goodlifea' o oduzimanju javne površine: Branimo se kako znamo od otrovne oleandre, narkomana i alkoholičara

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ugostiteljski objekt 'Mr. Goodlife' ostao je bez javne površine na mjesec dana, obavijestili su danas iz Grada Dubrovnika. Kako su obavijestili, otkazi ugovora izjavljeni su zbog postavljanja više stolova i stolica na javnu površinu nego što je ugovorom dozvoljeno, odnosno zbog proširenja zakupljene javne površine i smanjenja slobodnog prolaza ulicom te ometanja prolaza dijelom ulice.

Dubrovačkom dnevniku javio se vlasnik ugostiteljskog objekta Damir Krupić koji je iznio svoju stranu priče. Kako kaže, shodno cijeloj situaciji se kao Dubrovčanin i direktor tvrtke osjeća dužnim iznijeti je.

„Prvo bih se javno ispričao svim sugrađanima kojima su sporni stalci za suncobrane i bačva zasmetali. Nije bilo loše namjere,“ izjavio je Krupić, a potom objasnio zašto su korišteni suncobrani, ali i bačva.

„Iako lokal radi već godinama u noćnim satima i zaklonjen je od sunca dobro, mi jesmo koristili suncobrane od 2020. godine. Funkcija suncobrana je bila zaštititi goste od ogromne oleandre koja se nadvija tri metra iznad zakupljene javne površine i koji nisu ošišani od 2018. godine. Više puta smo ukazivali na situaciju, ali rezultata nije bilo. Oleandra otpada konstantno, a luči otrovni ljepljivi sekret koji je štetan za oči, srce i crijeva. A može, ne daj Bože, upasti u piće nekome ili u pjat. I mi čistimo taj otpad minimalno četiri puta na dan,“ kazao je Krupić o razlozima korištenja suncobrana, a potom se osvrnuo i na bačvu.

„Bačva koja je bila sporna je isto postavljena na dno ulice od strane nas, ali nije imala funkciju stola nego je služila da se vizualno i fizički odvojimo od dna ulice gdje ima jako puno droge, alkoholizma, beskućništva, psihičkih oboljenja i socijalnih slučajeva koji zarade koji dinar na istovarnoj zoni i sjede točno na dnu ulice uglavnom bez majica. Komunalno redarstvo je bilo korektno i pokušali su nas upozoriti da zategnemo situaciju kako ne bi išli u postupak,“ kaže Krupić koji je potom spomenuo i vrijeđanja na vjerskoj i etničkoj osnovi.

„Najveći je problem nastao kada je Nikša Mihaljević poslan da nas upozori. Umjesto da upozori na stvari koje su sporne, došao je do ljudi koji su čekali razgovor za posao i počeo im govoriti da se ne zapošljavaju u našem objektu i da traže posao negdje drugo, noseći uniformu Grada Dubrovnika. Prije nego je otišao je uvrijedio mene na religijskoj i etničkoj osnovi, aludirajući na otpad od nekog susjeda s kojim nemamo nikakve veze. Isti je prijavljen svim državnim institucijama koje se bave etikom postupanja državnih službenika i nadležnima. Upozorenja nije prenio. Da ih je prenio, svi problemi iz rješenja bi bili momentalno riješeni. Tu smo gdje smo sad,“ istaknuo je.

Naglasio je i kako nestankom 'favele', kako naziva bivšu pretovarnu zonu, problemi nisu nestali nego su se preselili na dno ulice u kojoj se nalazi njegov objekt.

„Skrenuo bih pažnju kako smo, zbog pozicije našeg objekta, u nemogućnosti raditi jutarnju smjenu od 2017. godine i kako smo izgubili ogromne novce jer smo bili godinama zatvoreni iza favele u mračnoj ulici. S nestankom favele, svi problematični slučajevi droge, alkoholizma i psihičkih bolesti na istovarnoj zoni su nam se preselili na dno ulice i potpuno uništili šansu za ugostiteljski posao od 7 ujutro do 16 sati popodne, u periodu od 2017. godine do danas. Prošle godine smo svirali muziku na ulici i 16 dubrovačkih kućanstava je imalo prihod od objekta, a firma je kompenzirala nemogućnost dnevnog poslovanja. Svi moji muzičari su do jednoga bili Dubrovčani. Najbliži susjedi su bili blagonakloni i naši česti gosti jer su nam muzičari većinom u 60-im godinama. Nastojao sam uvijek biti na raspolaganju i za dogovor sa susjedima, nisam nikad navijao cajke ili techno muziku na taraci nego nam uvijek svira isključivo blues. Tu smo, đe smo, pozdravljamo Sanitat na istovarnoj zoni i nadamo se da ćemo nakon puno godina biti u mogućnosti poslovati u jutarnjoj smjeni kao i svi drugi objekti u susjedstvu. U danima kad nema istovara imamo jako puno mladih obitelji koje nam sjede na taraci dok se djeca igraju,“ zaključuje Krupić.

Popularni Članci