Vlahušić na Osojniku: Vrtić je moj najdraži ostvareni projekt, ženidbe, rođenja i običaji najvažniji su za opstojnost sela

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima boravio je sinoć na Osojniku gdje se susreo s mještanima.

„Među najdražim projektima koje sam ostvario kao gradonačelnik, svakako je vrtić na Osojniku“, kazao je Vlahušić, dodavši kako je popunjenost tog vrtića pokazatelj kako se u selima može živjeti i kako ona imaju budućnost. Pohvalio je angažman Sočana na uređenju platoa oko crkve i na aktivnostima Kulturno-umjetničkog društva rekavši da će kao gradonačelnik uvijek, kao i dosad podržavati takvu aktivnost.

„Ženidbe i rođenja te zadržavanje običaja najvažniji su za opstojnost sela te ćemo razviti model poticanja zasnivanja mladih obitelji pronatalitetnim politikama, ali i potporama za ženidbu na selima“, najavio je Vlahušić.

Prema dogovoru sa Sočanima, novi projekt gradske vlasti bit će i uska suradnja Folklornog ansambla Linđo s kulturno-umjetničkim društvima kojima će pružati stručnu, kadrovsku i logističku potporu u razvoju kulturno-umjetničkih sadržaja na selima.

Osnivanje zadruge poljoprivrednika Dubrovnika također je projekt koji je već pokrenut, a cilj mu je omogućiti otkup proizvoda dubrovačkog kraja te njihov plasman kroz dubrovačke restorane i hotele, koji bi razvili posebnu gastronomsku ponudu od dubrovačkih proizvoda, a zauzvrat bi ostvarivali pogodnosti u obvezama prema Gradu Dubrovniku.

Dogovoreno je i da će se istražiti sve mogućnosti dovođenja optičke mreže i širokopojasnog interneta u Osojnik.

 

Popularni Članci