Vlahušić odgovorio na Bogdanovićeve izjave: Čudi me da je to rekao, ratnici ne odustaju!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnički kandidat na predstojećim lokalnim izborima Andro Vlahušić odgovorio je na navode Vida Bogdanovića u intervjuu za Dubrovački dnevnik. Naime, Bogdanović je u intervjuu komentirao Vlahušićevu kandidaturu. 

"Prva stvar, ne slažem se načinom na koji je eliminiran. Lex Vlahušić? To je smiješno. Drugo, pitanje presude je za mene upitno, to je po mom mišljenju bilo pakiranje, neću ulaziti u detalje, ali znam dovoljno detalja da mogu reći da je navučen, nije on ništa učinio supstancijalno osim što je potpisao nešto, a što nije imalo učinak. Dvaput sam ga otvoreno podržao na izborima, ali postoji nešto što je u zapadnoj demokraciji obvezno - bilo koja potvrđena sumnja, to se dakle zove optužnica, razlog je da se ta osoba povuče iz javnog djelovanja do okončanja te sumnje. Ne može optuženik na nekakvom Županijskom sudu zbog kaznenog djela zloupotrebe ovlasti se kandidirati. Ne može, ne može, ne može i ne može," kazao je Bogdanović u svom intervjuu za Dubrovački dnevnik.

Vlahušić kaže kako ga čudi Bogdanovićeva izjava.

"Bogdanovića neizmjerno poštujem, prvenstveno kao čovjeka i kao ratnika. A o tome kako je Vido ratnik svjedočio sam i sam 1991. godine kad je s Lopuda na gliseru vozio tonu i po' municije. Tome sam svjedočio s profesorom Langom i TV ekipom koja je dovedena kako bi dokumentirali na Dubrovnik. Nismo mogli ići u Gruž jer je topovnjača 'tukla' po nama nego smo išli prema Lapadu. I Vido se smijao... Pitao sam ga zašto se smije, a on je rekao - ako nas pogode, odosmo u Italiju. Jer tako se ratnici ponašaju. Kad vide opasnost, oni se smiju i bore do kraja. Zato me i čudi taj stav jednog pravog ratnika koji kaže kako je Andru napravljena nepravda, kako su doneseni zakoni na njegovu štetu, ali i da bi se trebao povući nakon što su ga napali politički neprijatelji. Ratnici se nikada ne povlače, a ja sam ratnik, kao i Vido," izjavio je.

IBM

Popularni Članci