Vlahušić: Još jednom ću iznijeti Proračun pred Vijeće, ali od Vićana neću tražiti podršku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je danas u RTL-ovom središnjem Dnevniku kako će još jednom iznijeti Proračun pred Gradsko vijeće, ali kako podršku DDS-a Pera Vićana neće tražiti.

'Podršku njegovih vijećnika neću tražiti. Iznijet ću još jednom Proračun pred Vijeće, ali prijevremeni izbori su najizglednija situacija. Mislim da je to najbolje rješenje jer građani ne zaslužuju Vijeće koje je odbilo najjači Proračun u Hrvatskoj, a u kojeg su uvrštene sve njihove želje kao i amandmani političkih opcija. To je dakle čista politika,' kazao je Vlahušić.

Također je izjavio kako nikog ne zastrašuje time što će u nekoliko sljedećih mjeseci nastupiti financijska nestabilnost u Gradu.

'Neistina je da ikog zastrašujem. Dubrovnik je ozbiljan kandidat za Europsku prijestolnicu kulture, predstoji nam nesigurno razdoblje bez proračuna i politike. Tu je i arbitraža za Garažu napravljena do 262 milijuna kuna, a ponuđeno je da napravimo trgovački centar sa čistom zaradom od 20 milijuna kuna. Trebate pitati njih zašto se kockaju s tim,' izjavio je.

Podsjetimo, neizglasani Proračun težak je preko 437 milijuna kuna i veći je od onoga za 2014. godinu. Osim toga, za 20 posto je veći od Zagrebačkog, dva i pol puta veći pod splitskog i tri puta od osječkog te najveći u RH.

'Prepuštamo brod zvan Dubrovnik nemirnim vodama. Gradsko vijeće je samostalno odlučilo da neće upravljati sudbinom svoga grada', prokomentirao je gradonačelnik.

Popularni Članci