'

VJEŽBA NA LOKRUMU Simulacija požara na više lokacija, sudjelovali vatrogasci JU Rezervat Lokrum i JVP Dubrovnik (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Javna ustanova Rezervat Lokrum
Javna ustanova Rezervat Lokrum upravlja posebnim rezervatom šumske vegetacije „Otok Lokrum“ sukladno Zakonu o zaštiti prirode.

Na temelju istog nužna je kvalitetna zaštita otoka u slučaju izvanrednih situacija.

Danas je održana vatrogasna vježba” Max 24″ u kojoj su sudjelovali vatrogasci Ju Rezervat Lokrum s vatrogascima iz JVP Dubrovnik, a u vježbi evakuacije otoka sudjelovali su djelatnici ostalih odjela RL.

Kako se radi o specifičnom području s obzirom na konfiguraciju terena, velikom broju posjetitelja koji na otoku borave tijekom dana i klimatskih karakteristika, izuzetno je važna dobra zaštita otoka ali i koordinacija s Javnom vatrogasnom postrojbom kako bi akcija gašenja i spašavanja bila optimalna u svakom smislu, a najviše po pitanju spašavanja ljudi.

U današnjoj akciji radila se simulacija požara na više lokacija, prilikom gašenja koristio se brod Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika- brod Orlando, vatrogasni gumenjak Rezervata Lokrum i brodovi Ju Rezervat Lokrum koji su zaduženi za evakuaciju posjetitelja s otoka.

I ova akcija pokazala je da je dobra koordinacija i suradnja ovih dviju institucija temelj za uspješnu akciju, a da su bez obzira na ekstreme vremenske uvjete i prijetnje naši čuvari i s kopna i mora uvijek spremn

Popularni Članci