VIŠE OD 2 TISUĆE MATURANATA I BROJNI IZLAGAČI Otvorena prva dubrovačka Expo smotra visokoobrazovnih institucija (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Prva dubrovačka Expo smotra visokoobrazovnih institucija svečano je otvorena u hotelu Rixos Premium Libertas.

Prvi put u povijesti, Dubrovnik je domaćin jedne ovakve manifestacije u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik. Srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko- dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobili su priliku, kroz dva dana održavanja Smotre, upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama i drugim sudionicima koji će se prezentirati s posebno pripremljenim aktivnostima kroz predstavljanja institucija i edukativne panele.

Na svečanom otvorenju, prisutnima su se obratili organizator događaja I predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik Marko Žmirak, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, savjetnica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević i direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik Ayhan Basci.


Žmirak je kazao kako su protekla tri mjeseca za ekipu Centra bila naporna, no potrudili su se organizirati događaj na visokom nivou.


„Jako sam ponosan na sve što sm napravili, uložen je veliki trud. Više od 20 srednjih škola, više od 2 tisuće maturanata, dva dana, po prvi put u Dubrovniku, s više od 15 visokoobrazovnih institucija koje se ovdje predstavljaju. Mislim da smo napravili sjajan posao,“ izjavio je Žmirak.


“Važno je imati ovakva okupljanja u Dubrovniku jer je važno da se ljudi koji su još uvijek mladi upoznaju s mogućnostima za daljnje školovanje, naročito u svom rodnom gradu ako su iz Dubrovnika, odnosno iz bliskih država ako žele promijeniti grad svog studiranja. Lijepo je vidjeti cijeli niz izlagača koji su danas prisutni, posebno Sveučilište u Dubrovniku, RIT, koledž u Dubrovniku i sve ostale visokoškolske institucije, ali i poslodavce, naročito iz turizma i drugih djelatnosti jer znamo koliko je važno imati navrijeme osigurane kadrove i zaposlenike za budućnost,“ izjavila je Tepšić istaknuvši što Dubrovnik radi za studente.


„Grad Dubrovnik je otvaranjem Studentskog doma dao značajan doprinos u podizanju standarda življenja u našem Gradu. Grad Dubrovnik kroz svoje poticaje omogućuje studentima besplatan ulazak u kino, teatar, na koncerte što je sigurno lijep dodatak onome što jednom studentu treba, a da nije isključivo zabava. Dubrovnik kao grad kulture ima što za ponuditi,“ kazala je.


Marević je kazala kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.


„Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti,“ dodala je.


Basci je podsjetio na renoviranje hotela, ali i novi koncept koji naglasak stavlja na luksuz.

Dio atmosfere s otvaranja, pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci