Viktorija Knežević najavila kandidaturu: Građani su nezadovoljni HDZ-om, krećem u pobjedu za Dubrovnik (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Poznata dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević objavila je da će se kandidirati za gradonačelnicu Dubrovnika na sljedećim lokalnim izborima.

„Na tim izborima želim pobijediti kandidata HDZ-a, ma tko god to bio", rekla je danas Knežević danas čime je potvrdila ranija pisanja Dubrovačkog dnevnika.

"Znam da su građani Dubrovnika nezadovoljni smjerom u kojem ide naš grad i uvjerena sam da oni imaju povjerenja da sam ja ta osoba koja je dovoljno spremna, ima znanja i upornosti pobijediti štetne politike HDZ-a. Smatram da je politika vrlo ozbiljan posao i upravo zbog toga najavljujem kandidaturu dvije godine prije izbora, u sredini mandata aktualnog gradonačelnika, kako bi građani imali vremena upoznati se sa mnom kao kandidatom, idejama koje predstavljam i politikama koje zastupam", kazala je Knežević i dodala kako je i do sada bila aktivna komentirajući politički život i aktualnosti u Dubrovniku i Hrvatskoj.

"I dalje ću nastaviti s time, ali ću u budućnosti to raditi studioznije, opsežnije i temeljitije. Od svojih sugrađana neću tražiti da mi daju glas temeljem dojma, pozivam ih da u sljedeće dvije godine zajedno pripremimo drugačiji model upravljanja javnim dobrom. Pozivam sve one najbolje koje ovaj grad ima da zajednički izgradimo budućnost, da zajednički dokinemo eru klijentelizma i otvorimo jedno novo razdoblje za ovaj grad", naglasila je.

Naglasila je kako "u ovu bitku ne ulazi da bi osigurala prednost ili pobjedu nekim klanovima". 

"U ovu bitku ulazim da bi pobijedio Dubrovnik kakav je nekad bio i kakav može biti. Tražim i očekujem borbu za javne interese, nasuprot HDZ-ove borbe za njihove vlastite interese i skupina koje ih okružuju. Krećem u pobjedu za Dubrovnik, vjerujem da ću u tome uspjeti. Spremna sam dati sve od sebe u ostvarenju toga cilja, pa i trpjeti udarce onih najgorih među nama. Vjerujem da će aktualni gradonačelnik moju najavu kandidature pokušati na neki način omalovažiti i nasmijati na neki način. Učinit će to jer nije spreman i sposoban za konstruktivan razgovor i za 'fair play' borbu", rekla je uz konstataciju kako je spremna i vjeruje da će joj građani dati povjerenje.

"Vjerujem da ćemo zajedno uspjeti graditi bolji grad, društvo i zajednicu koju ćemo s ponosom ostaviti generacijama koje dolaze", zaključila je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućim suradnjama, kazala je kako smatra da svaki kandidat mora prvo predstaviti sam sebe.

„Imamo dovoljno vremena u sljedeće dvije godine da predstavimo programe i planove. Planiram se okružiti ljudima koji su slični meni, koji su već realizirani na određene načine i koji uživaju ugled u gradu. Neki od njih su već sudjelovali u političkim utakmicama, ali neki nisu. O tome više nekom drugom prilikom“, rekla je.

Odgovorila je i na pitanje postoji li opcija suradnje sa strankom Srđ je grad.

„Srđevci su moji dragi prijatelji s kojima sam surađivala puno puta do sad i vjerujem da ćemo u budućnosti naći način za suradnju u interesu građana“, rekla je.

Upitana je i što najviše zamjera sadašnjoj gradskoj upravi, na što je kazala kako je današnja konferencija prvenstveno namijenjena predstavljanju njezine kandidature i kako će o tome govoriti u idućim danima.

„Najviše zamjeramo model upravljanja javnim dobrom koji je loš i vodi nas u propast ako ovako nastavimo. U ovom trenutku što se tiče Grada vozimo 200 na sat slijepom ulicom“, kazala je.

„Kako sada stvari stoje osim što ću se kandidirati kao nezavisna kandidatkinja, planiram predstaviti i svoju nezavisnu listu“, zaključila je.

Popularni Članci