PRORAČUN SKINUT S DNEVNOG REDA Dubrovnik kreće u prijevremene izbore!

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća s dnevnog reda skinut je Prijedlog proračuna Grada Dubrovnika za 2015. godinu, Prijedlog odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2015. godinu i Prijedlog odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa gradskih tijela i drugih proračunskih korisnika Proračuna Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2015.

S dnevnog reda su skinute glasovima većine vijećnika, a na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića.

'Što se tiče prve i druge točke, možemo se odmah na početku izjasniti, možemo skinuti ove točke dnevnog reda. Pružena je šansa svima u Gradskom vijeću da odluče žele li nastaviti s radom ili ne. Što se tiče politike, za gradonačelnika su izbori najbolje rješenje. Teško dolazi do konsenzusa i to se treba raščistiti. Druga točka je privremeno financiranje. Mi ćemo vjerojatno imati prijevremene izbore u ožujku,' kazao je gradonačelnik.

Također je dodao kako se prošli put se konsenzus dogodio između HDZ-a, HNS-a i SDP-a, misleći na tzv. Dubrovački dogovor.

'Dubrovnik je time ušao u jednu drugačiju priču. Njemačka i EU su se mogli dogovoriti, očito je u Dubrovniku teško da se političke strane dogovore. Jutros je na računu 20 milijuna kuna suficita, kupljen je ljetnikovac Bozdari i podmireni su svi računi,' izjavio je Vlahušić.

Dubrovnik time ide u prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Vlada će imenovati povjerenika koji će upravljati Gradom u narednom periodu, a izbori bi trebali biti održani do kraja ožujka. Na sjednici se nije pojavilo dvoje vijećnika, HDZ-ova Dubravka Šuica i DDS-ov Zoran Cikatić koji su se na prošloj sjednici izjasnili kao suzdržani po pitanju Proračuna.

Popularni Članci